Featured Posts

Donderdiner

Het leven bestaat voor veel mensen uit een volle agenda tegenwoordig. We worden met ons allen geacht de economie uit het slop te trekken, de schouders eronder te zetten in alle gelederen van de maatschappij, door vooral veel maar ook meedenkend in het bedrijf of instelling te werken. Dit zijn vaak lange dagen, gepaard met wat fysiek of mentaal huiswerk voor de avond.

En dat terwijl we de avond willen gebruiken om te sporten of op andere manieren het hoofd leeg te maken en te ontspannen.

Het weekend is gevuld met sociale contacten waar we doordeweeks geen tijd voor hebben, moeten de voorraadkasten weer gevuld worden voor een nieuwe week, moet eigenlijk het huis, de tuin, enzovoorts nog aangepakt worden. En zo mogelijk ook nog gezellig even (team)sporten.

Last, but not least, is er nog de relatie…

Doordeweeks leeft eenieder bijna op de automatische piloot, probeer je zoveel mogelijk vrije tijd aan elkaar te besteden om elkaars bevindingen en ervaringen te delen en te bespreken en dan moet er ook nog tussendoor iets te eten klaargemaakt worden. Dus wordt er weleens naar de snelle hap gegrepen of dat ene recept wat al honderden keren is klaargemaakt.

Maar zullen we beloven één keer in de week minimaal een twee-gangen diner voor elkaar te bereiden? Uiteraard gepaard met een goede wijn!

Hierbij kan de ene de gerechten kiezen en de ander de wijn selecteren (uiteraard afgestemd op de ingrediënten), maakt de een het voorgerecht en de ander het hoofdgerecht, nemen jullie de ene week een hoofdgerecht met een dessert en de andere week een heerlijke amuse met een geroosterd gerecht uit de oven. Het maakt helemaal niets uit…zolang je het maar wekelijks doet. Wij doen dit nu al twee jaar en het bevalt ons super, we zeggen er zelfs ‘verplichte’ afspraken voor af en plannen er alles omheen.

En wat is er dan geboren? Het donderdiner…

Geniet van elkaar, geniet van het moment samen, bespreek alles onder het genot van de mooiste wijnen die je kan kopen en die passen bij die heerlijke culinaire verzinsels.

En kunnen jullie niet koken, hebben jullie geen aanleg en inspiratie? Geen probleem! Bezoek gewoon wekelijks de site Quuly.nl en wij zorgen voor een passende invulling. Laat daarna gerust een reactie achter…zouden we leuk vinden!

Switch to our mobile site