Pittige knoflookgarnalen
Posted by QuulyNL | Posted in Recepten | Posted on 05-10-2011
Tags:gamba, gamba's, garnaal, garnalen, knoflook, lekker, makkelijk, peterselie. peperoncino, pittig, voorgerecht
0
(voorgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30 minuten)
Ingrediënten:
- 8 grote, rauwe garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 100 ml olijfolie (hoeveelheid afhankelijk van grootte ramakine)
- 25 gram roomboter
- 2 peperoncino’s (gedroogde pepers) of 1 rode peper
- 3 tenen knoflook
- Verse peterselie, fijngehakt ongeveer 2 tl
Benodigdheden:
- Ramakinebakjes of andere ovengeschikte schaaltjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220ºC.
Verdeel de olijfolie over beide ramakinebakjes. Vul ze ongeveer tot de helft.
De hoeveelheid olijfolie is afhankelijk van de grootte van het ramakinebakje. De garnalen zouden hiermee tot driekwart onder de olie moeten komen staan.
Dus voeg extra olijfolie toe, indien nodig, of laat achterwege.
Snijd een plak roomboter af (25 gram), verdeel in tweeën en verdeel over de bakjes.
Pers de knoflook uit en verdeel over de bakjes.
Voeg per bakje een peperoncino toe. Als je een gewone rode (chili)peper gebruikt, kan je het beste de peper doormidden snijden en alleen het ‘staartgedeelte’ gebruiken. Klop de zaadjes eruit. Snijd dit in kleine stukjes en verdeel over de bakjes.
Zet de ramakinebakjes 7 minuten in de oven.
Leg de garnalen nu voorzichtig in de ramakinebakjes en zet de bakjes nog 6 minuten in de oven.
Haal de bakjes uit de oven en voeg direct 1 tl peterselie per bakje toe.
Tip:
Wees voorzichtig met het toevoegen van de garnalen en het uithalen van de ramakinebakjes. De olie is zeer heet en kan lelijke brandwonden veroorzaken!