Featured Posts

Slibtong op een spinaziebedje

Posted by QuulyNL | Posted in Recepten | Posted on 11-08-2011

Tags:, , , , ,

0

(hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30 minuten)

Ingrediënten:

-         2 slibtongen
-         Bloem
-         2 el (gedroogde) dille
-         35 gram roomboter
-         1 el olijfolie
-         Verse spinazie
-         Groentebouillonblokje

Bereiding:

Pak een groot bord of schaal (zodat er 2 slibtongen op kunnen liggen) en bedek de bodem met een laag bloem.

Meng de bloem met de dille en bestrooi royaal met zout en peper.

Haal de slibtongen aan beide zijden goed door de bloem. Laat ze in de bloem liggen, totdat je ze gaat bakken. Keer regelmatig om, zodat ze volledig bedekt zijn met de kruidige bloem.

Vul je spoelbak met koud water en was hierin de verse spinazie.

Zet een kookpan op laag vuur en verhit een plakje roomboter (±10 gram).

Voeg de helft van het bouillonblokje toe door dit te verkruimelen boven de boter. Roer goed door de boter.

Voeg de gewassen spinazie rechtstreeks aan de pan toe. Je hoeft de spinazie niet uit te laten lekken. Doe de deksel op de pan en laat dit 5 minuten stomen. Roer halverwege zodat alle spinazie gelijkmatig gaart.

Zet een vispan (of braadpan) op middelhoog vuur en verhit de boter en olijfolie.

Wanneer de boter goed gesmolten is, doe je de slibtongen in de pan.

Braad de slibtongen 3,5 minuut per kant.

Giet de spinazie af door een zeef en leg een bergje op een bord.

Leg hierop de slibtong.

Tip:

2 slibtongen per persoon is een meer gangbare hoeveelheid, maar maak de tweede klaar als de eerste op is. Zo blijft het, het lekkerst.

Write a comment

Switch to our mobile site