Featured Posts

Tonijntartaar

Posted by QuulyNL | Posted in Recepten | Posted on 13-04-2011

0

(voorgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 15 minuten)

Ingrediënten:

-         160 gram verse tonijn (filet van 180-200 gram)
-         2 el bosui
-         2 el verse krulpeterselie
-         1 el kappertjes
-         1 el augurk
-         1 (volle) eetlepel (olijf)mayonaise
-         1 el Worchestersaus
-         1 tl (groene) tobasco

Benodigdheden:

-         Kookring

Bereiding:

Snijd de tonijn eerst in dunne plakjes en vervolgens in zeer kleine stukjes. Zorg dat de tonijn geheel vrij is van minder mooie stukjes, velletjes, enzovoorts. Snijd en gooi deze gewoon weg.

Versnipper de bosui, peterselie, kappertjes en augurk tot zeer kleine stukjes en doe het in een kom, samen met de tonijn. Vermeng alles goed met een vork.

Houd eventueel een klein beetje peterselie achter de hand voor de garnering.

Om het mooi op te dienen vul je een kookring met de tartaar en maak je er een mooi torentje van. Garneer met wat peterselie.

Tip:

Kook een mooi stuk tonijn bij de visspecialist en zeg dat je het rauw wilt eten.

Een echte specialist zal een mooie moot voor je afsnijden.

Write a comment

Switch to our mobile site