Featured Posts

Kabeljauw uit de oven

Posted by QuulyNL | Posted in Recepten | Posted on 13-04-2011

0

(hoofdgerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 45 minuten en 1 uur marineren)

Ingrediënten:

-         30 gram krulpeterselie
-         3 tenen knoflook
-         Schil van 1 citroen
-         150 ml goede olijfolie
-         Glas witte wijn
-         400 gram kabeljauwfilet (van graad ontdaan)
-         200 gram aardappelen

Benodigdheden:

-         Rasp
-         Braadslee

Bereiding:

Verwijder alle stelen van de peterselie en versnipper. Pel de knoflook en hak fijn. Rasp de schil van de citroen en vermeng alles in een kom.

Giet de olijfolie en wijn erover en vermeng alles goed. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Doe de kabeljauw in de braadslee en overgiet met marinade. Zet het geheel minimaal 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven op 170ºC .

Zet een pan gezouten water op en schil en halveer de aardappelen.

Doe de kabeljauw in de oven en verwarm het 20 minuten.

Doe de aardappelstukken in het kokende water en kook deze 15 minuten.

Giet af en laat de aardappelen in een vergiet of de pan droogstomen.

Schep de kabeljauw over in een schaal, garneer met de aardappelparten en overgiet met de marinade.

Tip:

Lekker met romige spinazie.

Write a comment

Switch to our mobile site